Line-up Duvelblues 2022

duvelblues TENT - 23u30 > 00u45
--
Harmonicablues? Check! Nico Wayne Toussaint is een naam als een klok in Frankrijk en ver daarbuiten. Hij timmert al jaren aan de weg en is een waar genie op de mondharmonica. Met veel respect voor traditie roert Toussaint in de grote pot met Chicago-blues, zijn shows zijn echte energiebommetjes waarbij het onmogelijk is om stil te staan. We staan op de eerste rij!

duvelblues ZAAL - 22u10 > 23u20
--
Puurs krijgt niet elke dag een Grammy-winnaar over de vloer, toch? Duvelblues rolt de rode loper uit voor de grote Guy Davis, geroemd als een van de grootste hedendaagse Amerikaanse bluesartiesten. Iemand die zijn publiek inpakt met zijn doorleefde, bezielde performances en zijn bevlogen akoestische blues. Kippenvel gegarandeerd.

duvelblues ZAAL - 19u30 > 20u40
--
Theessink is een legende uit de Lage Landen die de Nederlandse deltablues al jaren geleden buiten de oevers liet treden. Intussen behoort hij met name in Duitsland en Oostenrijk tot de absolute top,met een grote schare fans. Met de regelmaat van de klok brengt hij nieuw werk uit (afgelopen jaar alleen al twéé albums) en met ruim 8000 concerten (!) op de teller weet hij als geen ander hoe hij een publiek moet bespelen.

duvelblues TENT - 20u50 > 22u00
--
Back by popular demand. Zes jaar terug zette Rigney met een verschroeiende set de tent in vuur en vlam. Zijn pittig gekruide mix van zydeco, blues en folk bracht toen iedereen aan het dansen,en dat zal dit jaar niet anders zijn. Rigney tovert de meest wilde,opzwepende klanken uit zijn viool terwijl zijn flamboyante begeleidingsband Flambeau je rechtstreeks in de Louisiana swamps doet belanden. Niet te missen.

duvelblues ZAAL - 18u15 > 19u25
--
Duvelblues bezoeken is als een wereldreis maken, om in onvermoede plaatsen de kracht van de blues te ontdekken. Dit jaar stoppen we ook in Oostenrijk, waar bluesmama Meena Cryle al een aantal jaren de krachten bundelt met Chris Fillmore. De twee zijn uitstekend op elkaar ingespeeld, gestut door een band die het hele pallet aan Americana – van bluesrock tot texmex – onder de knie heeft. Te ontdekken.

duvelblues TENT - 16u15 > 17u25
--
Als we bij onze Noorderburen aankloppen, doen we dat in stijl. Leif De Leeuw gaat al zes jaar op rij lopen met de titel van beste bluesrockgitarist van de Lage Landen. Wie hem ooit live zag, begrijpt van bij de eerste noot waarom. Eenmaal op het podium stuurt Leif zijn band (met twee drummers!) richting avontuurlijke jams en kleurrijke improvisaties. Geen plaats voor routine, alle ruimte voor virtuoos spelplezier.

duvelblues ZAAL - 15u35 > 16u10 & 17u30 > 18u10
--
Hij kondigt zichzelf steevast aan als ‘a one man band’ en daarvan is geen woord gelogen. Juzzie Smith speelt het klaar om tot zes instrumenten tegelijk te bespelen – je moet het zien om het te geloven. Zijn jarenlange ervaring als straatmuzikant maken Smith tot een geboren performer, die zijn folk en bluesmix injecteert met een grote feel good factor. Na afloop van dit concert heeft iedereen een brede glimlach op het gezicht. Wedden?

duvelblues TENT - 14u30 > 15u30
--
Duvelblues wroet elk jaar weer een boeiende Belgische bluesact uit de klei. De truffelklomp is dit jaar David Ronaldo, die met zijn begeleidingsband The Dice zijn ‘corona-album’ Shoot Them With Words komt voorstellen. Verwacht je aan een ruwe, ruige lap rootsrock om het festival stevig af te trappen. En die achternaam? Inderdaad, een telg uit de beroemde Circus Ronaldo-familie. Kunst- en vliegwerk in Ruisbroek!

With a little help from our friends

duvelblues, sponsor duvelblues, sponsor duvelblues, sponsor duvelblues, sponsor duvelblues, sponsor duvelblues, sponsor